De vraag die je jezelf moet stellen als ondernemer

Als ondernemer is het belangrijk om jezelf goede vragen te stellen. Niet alleen de vragen die je helpen om het beter of meer te doen, ook de vragen die je dichterbij jezelf brengen blijven van groot belang. Want waarom zou je niet gewoon plezier beleven aan dat hele ondernemerschap?

Een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen en beantwoorden is: Wat is succes voor mij? Mijn antwoord vind je in deze aflevering van LefcoachingTV ‘Succes is een croissantje’.

Maar pas kwam er een nieuwe vraag op mijn pad en deze zette de boel op zijn kop. Een paar weken geleden zat ik bij de cardioloog en hoorde dat een dierbare van mij een hartritmestoornis heeft. Zijn hart klopt niet in het juiste ritme en alle systemen zijn van de leg.

Niet op een manier dat alles vastloopt. Nee, deze ritmestoornis is venijniger, het sluipt en slurpt langzaam energie weg.

Het klopt niet. Ok, ok, als het helemaal niet meer zou kloppen dan zou het einde oefening zijn, maar je voelt wel aan dat als het hart niet goed klopt, het ritme verstoord is, dat het dan geen fijne situatie is.

Ik kreeg via een hele andere weg de vraag: Klopt het nog wel voor jouw bedrijf?

En onmiddellijk maakte ik de verbinding naar het kloppen van een hart en naar ritme.

Ritmestoornissen, kloppen, liefde en het hart, het thema was de hele tijd bij me.

Wat is het ritme van jouw bedrijf?

Het deed me weer alles onder de loep nemen.

Want weet je, ik laat mij soms nog wel eens meeslepen door het ritme en de resultaten van anderen. Dat anderen tegen me zeggen dat het meer moet of dat ik makkelijk meer kan bereiken.

Alleen, past het wel in mijn ritme?

Iedereen heeft zijn eigen ritme. Een ritme waarin het voor jou klopt.

Ik moet bekennen dat ik uit ritme was. Het was erin geslopen en slurpte langzaam mijn energie weg. Ik wil graag mijn kinderen naar school brengen en thuis zijn als ze uit school komen. Zoveel als ik kan. Iedere studiedag en schoolvakantie ben ik vrij. Dat werkt het beste voor mij.

Iedere dag wil ik een brief aan het universum kunnen schrijven, gewoon omdat dat kan en omdat ik dat wil.

En er zijn meer dingen die bij mijn ritme horen, zoals verstilling en vertraging. Ik ben best een slome soms.

Wat is jouw ritme?
Wat is het ritme van jouw bedrijf?

En klopt dat nog met wat je aan het doen bent?

Laat het me weten hoe het zit met jouw ritme.

Veel liefs,

Janneke

Reacties

reacties