Je hebt iets te vieren

Al maanden liggen er 3 flessen champagne onaangeroerd in de koelkast. Wachtend op het moment dat ik iets uitbundigs te vieren heb. Ze vullen mijn toch al kleine koelkast, maar ik laat ze daar wel liggen. Zo droogt de kurk niet uit en kan ik er gelijk eentje koud pakken als het zover is. Ik ben niet zo’n enorme drinker en dit zijn echt grote flessen! Zonde ook als ze niet opgaan. Eigenlijk liggen ze dus te wachten totdat ik met genoeg gezelschap ben om zo’n fles soldaat te kunnen maken. Want ik heb altijd maar weinig reden nodig om iets te vieren.

Vieren is iets wat we te weinig doen. Zeker als ondernemer. Er is immers altijd nog een doel dat we moeten halen.

Een volgende opdracht om te doen.

Een nieuwe klant om binnen te halen.

Een volgend “level” in ondernemerschap te behalen (wat dat ook moge zijn).

Een verdiepende opleiding om te doen.

Als ondernemer zijn we er nooit.

Iets wat ontzettend mooi is, want je blijft je ontwikkelen. Je blijft groeien.

Tegelijkertijd is het ook een valkuil, want we zijn er nooit. Moeten altijd door.

Er is altijd een reden waarom we nog niet goed genoeg zijn.

Een ander die veel verder is.

Omzet die hoger moet.

Zichtbaarheid die beter moet.

Insta dat je wilt rocken ( 😉 zie mijn vorige mail)

Wat dan ook.

Mijn ervaring is dat de meesten veel meer stilstaan bij waar ze nog tekort schieten in plaats van bij dat wat ze al bereikt hebben. En geloof mij, als ondernemer ben je ongelofelijk productief! Alleen vergeet je dat zo snel in de waan van de dag. De wereld om ons heen gaat zo snel, dat verstillen en vertragen de meest waardevolle dingen zijn die je jezelf kunt geven.

Plus vieren!

Huh, hoe dan?! Jouw flessen champagne liggen ook maar doelloos in de koelkast.

Vieren kun je op talloze manieren doen. Dat hoeft niet alleen maar met champagne en/of taart. Moet je ook niet doen, is slecht voor je gezondheid.

Wat dan wel? Ik heb een stappenplan voor je!

  • Neem een half uurtje de tijd om een overzicht te maken van wat je het afgelopen kwartaal allemaal hebt gedaan.
  • Dit doe je uit je hoofd en zonder je agenda. Het gaat er namelijk niet om dat je een keurig rijtje krijgt met je afspraken. Het gaat erom dat je jezelf er in wilt trainen om bewust stil te staan bij wat je hebt bereikt. Het geeft dan ook niet wanneer je een kort rijtje hebt. Het geeft ook niet als niet alles wat je hebt gedaan erop staat.
  • Aangezien je meer bent dan ondernemer en dit over jou gaat, neem je ook mee wat je privé hebt bereikt. Een leuke dag die je hebt gehad met jezelf, je kinderen, partner, vriendinnen of ouders. Een hobby waar je je in verdiept hebt, een kunstwerk dat je hebt gemaakt of je gezondheid waar je voor gezorgd hebt.
  • Wanneer je je lijstje hebt gemaakt, kijk dan eens goed naar ieder moment. Voel elk moment. Je trots, je dankbaarheid, je verwondering, je blijdschap. Duik er helemaal in en beleef het moment nog een keertje.
  • Besef je hoeveel je hebt gedaan de afgelopen maanden.
  • Serieus, besef hoeveel werk je verzet hebt. Zowel voor je bedrijf, als privé. Het is meer dan dat de gemiddelde Nederlander doet in een kwartaal, jij superwoman!
  • Maak dit half uur zo aangenaam mogelijk. Ga naar je favo koffietentje, luister naar fijne muziek, trakteer jezelf op een middag aan het strand of in het bos, neem dat taartje. Maak het zo leuk mogelijk, want dan vier je het pas echt.

Ga vieren, sta stil bij alles wat je tot nu toe hebt gedaan. Je bent onderweg, geniet vooral van je mooie avontuur. En voel. Voel het tot in je vezels hoe awsome je bent. Je doet dit toch mooi maar allemaal.

Ik ben heel benieuwd naar jouw vier-lijstje. Deel hem met mij, dan vieren we het samen: info@deschitterendeondernemer.nl

 

Reacties

reacties