Laat je jouw droom liever de droom?

Dromen uit laten komen. Hoe goed ben jij erin?

Tssssss, natuurlijk ben je daar goed in, zal je denken.
Of misschien denk je nu wel; komt zij nou ook aan met dat je GROOTS moet dromen?!

Nee hoor, want het gaat niet om de grootte van je droom. Bescheiden dromen zijn prachtig, grote dromen zijn prachtig. Het gaat er vooral om wat je met die droom doet.

De meeste mensen zijn heel goed in staat om mooie dromen te hebben en veel mensen zijn er ook heel goed in om vooral die mooie dromen te houden. Want je droom uitlaten komen, dat is pas eng!

Ik heb het in zoveel trainingen gehoord. De reis is mooier dan de bestemming. Onderweg zijn is zo leuk. Dan heb je je droom uit laten komen en dan…

Dit weekend zag ik het proces in werking treden bij mijn dochter. Al maanden keek ze uit naar onze reis naar Parijs. Dit meisje weet alles van de Eiffeltoren. Ze slaapt onder een Eiffeltoren dekbed, heeft posters hangen, tig Eiffeltorens staan, een spreekbeurt erover gehouden.

Ze snapt zelf ook niet hoe je zo van iets kunt houden zonder het ooit gezien te hebben.

Wanneer we met de auto aankomen en hem vanuit de verte kunnen zien, wil zij niet kijken.

Hem in het echie zien, is een megadroom!

“Mam, ik wil hem nog niet zien”.

We staan op het punt om onze Airbnb te verlaten en de metro naar de Eiffeltoren te pakken. Het moment waar ze zo naartoe geleefd heeft is bijna daar.

En nu dat binnen handbereik is, voelt ze het. De neiging om zich terug te trekken. Om de droom, de droom te laten.

Want wat als het tegenvalt?
Zometeen heeft ze geen droom meer.
Wat komt daarna?

Het is een fantastisch weekend geworden. Met nog een stevig staaltje manifesteren. Ze verkochten geen kaarten voor de bovenste verdieping, omdat het te druk was. Toch stonden wij op de derde. Naar binnen geloodst door een vriendelijke meneer die daar werkte. Hij opende voor ons een deur waardoor we direct vooraan in de rij bij de liften stonden. Vraag me niet hoe, maar ik denk dat hij de liefde van mijn dochter voor de Eiffeltoren voelde.

Kortom, de droom waarmaken was magisch!

Het mooie is, nu is er weer ruimte ontstaan voor een nieuwe droom. En ik kijk er al naar uit welke droom we deze keer voor haar waar kunnen maken.

Hoe zit het met jouw droom? Bescheiden of groot, dat maakt niet uit. Maar ben je hem aan het waarmaken?

Of laat je jouw droom liever de droom? Laat het mij weten en mail me.

Reacties

reacties