Opgetrokken wenkbrauwen

Zaterdag 16 november is het alweer Trouw aan Jezelf Dag. De dag waarop ik je uitnodig om stil te staan bij de beloftes die je jezelf doet.

Het is iets waar ik de afgelopen maanden intensief mee bezig ben geweest. Lees: worstelen, ploeteren, het vooral vervloeken.

Ik kan het namelijk niet laten: trouw aan mezelf zijn.

Nu klinkt dat heel prachtig en alsof ik het altijd moeiteloos doe.

Maar dat is echt niet de waarheid.

Ja, ik ben trouw aan mezelf, maar in het proces kan ik ‘t mijzelf ongelofelijk moeilijk maken. De innerlijke criticus slaat graag haar slag, vooral wanneer trouw aan mezelf zijn iets is dat niet volgens de geldende norm is.

Als het betekent ‘slechts’ 24 uur per week te werken.

Of dat ik liever een klein en overzichtelijk bedrijf heb in plaats van een grote toko.

Als het betekent dat ik tijdelijk veel minder tijd steek in mijn goedlopende bedrijf om de beste en meest gevraagde trouwambtenaar van Nederland te worden.

En ja, bij dit laatste punt gaan misschien je wenkbrauwen omhoog. Ik wil de beste zijn. En ook nog eens de meest gevraagde, terwijl ik ook maar een klein bedrijf wil. Ik zal dus vaak NEE moeten verkopen wanneer ik dit allemaal realiseer.

Dat is wat ik je vandaag wil meegeven.

Misschien trekken de meeste mensen wel hun wenkbrauwen op bij jouw plannen, wensen en verlangens.

Jeetje, misschien trek je zelf wel je wenkbrauwen op als je gaat luisteren naar je eigen wensen en verlangens. Ik weet dat ik daar zelf ook last van heb. Al mijn eigen oordelen over hoe ik het in mijn bedrijf en leven het liefste wil.

Maar ja, wat is er nu mooier dan trouw zijn aan jezelf?

De afgelopen jaren stond ik op 16 november in het theater of in het stadhuis van Gouda en gaf ik een event over Trouw zijn aan Jezelf. Het waren zulke mooie dagen. En ik heb meerdere verzoeken gekregen om het toch vooral weer te organiseren.

Maar dit jaar draait Trouw aan Jezelf Dag weer helemaal om mij. En gek genoeg betekent dat nu NIET op een podium staan.

Niet wat de buitenwereld van mij verwacht, maar alles wat ik mezelf wil geven.

Ik ben benieuwd hoe Trouw aan Jezelf zijn er voor jou uitziet. Laat je het me weten?

Reacties

reacties