The (wo)man with the plan is always right

Toen ik begon als ondernemer was dat compleet zonder plan.

Ik had geen goed idee welke kant het op moest en wat ik precies wilde doen. Ik had een hele mooie website, maar wel eentje zonder een aanbod erop. Ik had liever dat mensen naar mij toekwamen met hun vraag. Ik geloofde er heilig in dat wanneer ik dusdanig aantrekkelijke communicatie zou voeren dat ook zou gebeuren.

Het bleek deels waar. Alleen met een aanbod gaat het toch makkelijker.

Met een plan ook.

The woman with the plan is immers always right.

Ze wint het toch vaker van een woman die maar wat aanrommelt.

Dus smeedde ik vorige week eindelijk weer eens nieuwe plannen samen met mijn rechterhand Mira. Ik had lang genoeg in mijn hangmat gelegen volgens haar. Rustig schommelend van links naar rechts, kijkend welke kant het op moet de komende periode.

Tijdens onze strategie-sessie doen wij het echt anders dan anderen.

De vraag: “Hoeveel wil je omzetten?” wordt niet gesteld.

Er komt geen excelsheet aan te pas om te kijken hoeveel klanten we per maand moeten halen. Echt, excel is de joykiller van je bedrijf!

Ik kijk juist naar waar ik blij van word.

Hoe ik mijn leukste klanten het beste kan helpen.

Nu slingerde mijn hangmat de laatste tijd heen en weer tussen meer Marketing en Trouw aan jezelf zijn. Welke richting gaat het op?

Voor mij is dat heel duidelijk.

Ik kan mijn leukste klanten het beste helpen met het thema Trouw aan Jezelf. Ja, ik weet ook een shitload van marketing en die krijg je er gratis bij.

Maar waar ik echt op mijn best ben, dat is wanneer ik je mag helpen het op jouw manier te doen. En daar meer dan ok mee te zijn!

Dus de komende maand open ik weer 3 plekken voor de Brandstory & Business. Een intensief traject van 6 maanden. Daarover snel meer.

Kijk, mijn plannen maak ik concreet voor ongeveer de komende 4 maanden. Verder heeft voor mijn gevoel nooit zin, omdat het leven er altijd wel tussendoor komt. Ik vind het fijn om iedere keer vanuit het NU te kijken hoe ik vooruit wil.

Dus geen 5-jaren plan ofzo. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn leven zag er 5 jaar geleden compleet anders uit dan nu.

Maar ik heb een plan.

Want the (wo)man with the plan is always right!

Wat zijn jouw plannen voor de komende tijd?

 

Reacties

reacties