Wanneer ben jij op je best?

Gestotter of stilte is vaak de eerste reactie die ik krijg op deze vraag.  Het is blijkbaar niet een vraag waar je zo 1,2,3 een antwoord op hebt.

Het lijkt zo’n simpele vraag. Wanneer ben je op je best? Helemaal niet moeilijk toch?

Als je weet wanneer je op je best bent, dan heb je goud in handen.

Maar het antwoord is blijkbaar niet zo simpel. Hij gaat wel even wat verder dan waar je goed in bent. Nu moet je ineens daar prioritering aan geven! En de vraag gaat ineens ook niet alleen maar over jou en wat jij goed kan, al maakt dat natuurlijk wel onderdeel uit van het antwoord.

Want we weten of onderzoeken wel al waar we goed in zijn. We bekijken waar we Gemakkelijk Geniaal in zijn. Iets wat voor jou heel makkelijk is om te doen, gesneden koek is, waar jij anderen mee kunt helpen.

“Wanneer ben jij op je best?” gaat nog een stapje verder
Het gaat over jou, over het resultaat wat je levert, hoe jij je daarbij voelt en hoe je klanten zich daarbij voelen.  Want jij op je best doet niet alleen iets met jou, maar ook met anderen.

Als je weet wanneer je op je best bent, dan heb je goud in handen. Als je dit weet, kun je jezelf keer op keer in de positie brengen dat jij op je best bent. En je kunt niet altijd en iedere dag op je best zijn, maar het is zo goed om je er bewust van te zijn wanneer dat wel is!

Jij op je best, is loeiaantrekkelijk voor anderen. Er is niks fijner dan iemand in zijn element te zien, die kwaliteit levert, presteert en mij daar ook een goed gevoel bij geeft.

Je kunt voor jezelf de context zelf zetten bij deze vraag.
Wil je dit weten als het gaat om:

  • het geven van presentaties (ik zelf ben een trainer in hart en nieren en ben op mijn best in een presentatie als ik er iets van een trainingselement in stop)
  • Jezelf laten zien via social media. Is dat via bloggen, video’s, foto’s, facebook, twitter, instagram of ben je juist offline op je best?
  • Op welk moment van de dag je op je best bent of welke dag in de week?

Je kunt deze vraag op honderden manieren aan jezelf stellen. Als je maar slim omgaat met het antwoord wat eruit komt 😉

Dus de hier komt ie voor jou:

 

Wanneer ben jij op je best?

 

Laat me weten wanneer jij op je best bent in de comments hieronder!

Reacties

reacties