We doen het! DE ZIN die ervoor zorgt dat je van wensen naar uitvoeren gaat.

Ken je dat? Je hebt een plan, maar het blijft maar bij een plan?
Je hebt zelf of met anderen een supergaaf idee. Echt zo tof! Je wil iets organiseren of implementeren in je bedrijf of je wil je website verbeteren.

Of je doet een voorstel
Je spreekt de wens uit om iets te doen met iemand. Om samen te gaan werken of samen iets te doen. Wijn drinken, lunchen, een challenge opstarten samen, een intervisiegroep opzetten.

Mensen reageren enthousiast, maar toch gebeurt het niet
Op een of andere manier blijft het hangen in plannen en wensen. Je hebt het uitgesproken en vervolgens gaat iedereen zijn eigen weg.

Waar ligt dat nou aan?
Nu kan het natuurlijk zijn dat iedereen ja zegt om er vanaf te zijn. Omdat ze niet durven zeggen dat ze er eigenlijk geen zin in hebben. Maar vaak is het toch iets anders. Ook als je kijkt naar je eigen ideeën, voornemens of wensen. Daar heb je, als het goed is, wel zin in!

Er is een zin die iedere ondernemer moet kennen, om ervoor te zorgen dat je je plannen of wensen gaan uitvoeren in plaats van dat het bij plannen of wensen blijven. Deze zin heeft ervoor gezorgd dat ik het afgelopen jaar in een stroomversnelling ben geraakt en in korte tijd veel heb neergezet. Het is mijn lievelingszin en ik zeg hem best vaak…

De zin is: WE DOEN HET!

En deze zin zorgt voor de 2 belangrijkste dingen die je nodig hebt om in actie te komen.

Krachtige, actieve taal
Als eerste zorgt deze zin voor daadkracht. “We doen het” betekent actie. Het is een hele actieve zin en doet iets totaal anders dan: “Lijkt me leuk” of zelfs “we gaan het doen”.
Dit is passief taalgebruik en het maakt echt verschil in hoeverre jij jezelf tot actie aanzet. Of in ieder geval hoe makkelijk jij het jezelf maakt om te gaan doen.

De daadkracht zit hem in het nu. We doen het zorgt ervoor dat je een actie neemt. Of een stap neemt naar de actie waartegen je “we doen het” zegt; je trekt agenda’s, je schrijft je in.

Verbindende factor
Er zit nog iets moois in “we doen het!” en dat is de “we”. Je verbindt je hiermee samen aan de actie. Het wordt een gezamenlijk besluit. En geloof mij, als iemand er geen zin heeft, krijg je eerder reactie op “we doen het!”. Het zorgt voor een stuk commitment dat ander en jijzelf geeft.

Je kunt het altijd zeggen!
Of je nu zelf het voorstel doet of een voorstel krijgt, deze zin kun je altijd inzetten.

 

Ander: “zullen we een keer samen afspreken?”

Jij: “Ja, we doen het!

Of

Jij: “zullen we een keer samen afspreken?”

Ander: “ja, dat lijkt me wel wat.”

Jij: “Ok, we doen het!”

En je kunt dit trouwens ook prima zeggen als je in je eentje bent. “We doen het!” werkt beter dan “ik doe het!”

Creëer je eigen lef-moment
Als je “We doen het” vaker zegt, ga je absoluut eerder over tot actie en komt er ook nog eens meer uit je handen. Probeer het maar eens en creëer jou eigen lef-moment. Zet een kleine stap buiten je comfortzone.

Zeg de komende week eens een keer: we doen het.  Tegen jezelf, je partner, je kind, een collega en kijk eens wat er gebeurt en hoe het voelt.

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete zin is om in actie te komen en te blijven! Zit je liever op facebook, kom dan daar naartoe om mee te discussiëren. Wat jij wil!

En ken je nog iemand die deze woorden nodig heeft? Stuur het dan vooral door! Delen mag 😉

We doen het!

Reacties

reacties