Zalig zijn de onwetenden

Zalig zijn de onwetenden.

Het bleek de afgelopen twee weken heel fijn van toepassing op mij. Het is maar goed dat ik van tevoren niet precies wist waar ik aan begon. Kon het me mooi niet tegenhouden! Ik neem er twee belangrijke dingen uit mee waar jij ook iets aan hebt.

Komt ‘ie:

Afgelopen dinsdag had ik een Wedding Styled Fotoshoot.

Een Wedding Styled Watte?

Tja, eerlijk gezegd had ik er ook nog nooit van gehoord. In trouwland is dit een heel bekend begrip. Bij zo’n fotoshoot werken er allemaal leveranciers en fotografen samen om hun portfolio uit te breiden. Iedereen levert zijn diensten gratis en iedereen mag alle foto’s en beelden gebruiken voor zijn marketing. Zo’n tof concept!

Twee weken geleden belde ik mijn fotografe Sonja Koning. Ik vertelde dat ik een fotoshoot wilde met mijn toga voor op mijn nieuwe website. En toen kwam ze met het idee. Alleen hadden we maar twee weken om alles te regelen, want ik wilde perse mijn fotoshoot in januari en de eerste week was de enige week die we allebei konden.

En toen begon ik dus. Zonder ooit zo’n fotoshoot te hebben gedaan, zonder te weten wat er allemaal bij kwam kijken. Effe, tussen Kerst en Oud & Nieuw door.

Het begon met een oproepje op Facebook en Instagram en uiteindelijk waren we met een berg mensen:

3 fotografen

1 videograaf

1 styliste

1 MUAH (make-up and hair)

1 sieradenmaakster

1 weddingcake

1 toffe locatie

1 bruid

1 bruidegom

1 bloemiste

1 bedankjes-leverancier

1 trouwpak

Iedereen werkte mee en iedereen bracht zijn A-game. De bloemiste heeft straks mooie foto’s van haar werk. Hetzelfde geldt voor de goudsmid en de taartenmaakster. De fotografen hebben perfecte beelden voor hun portfolio. En ik dus voor mijn website.

En dat allemaal in twee weken tijd. Best bijzonder, begreep ik van iedereen achteraf. De man van de maatpakken zei dat je normaal 2 maanden van tevoren begint en niet pas het weekend voor de shoot belt. Op dinsdag was shoot en maandagmiddag stond ik in Breda om het pak op te halen. Superstrakke planning!

Als ik had geweten dat de tijd voor de planning van zo’n shoot 2 maanden is, was ik er niet aan begonnen. Dan had ik zelf nooit geloofd dat we dit voor elkaar zouden kunnen krijgen. Dan had ik bij voorbaat al opgegeven.

Waarom?

Omdat blijkbaar de Pro’s – de mensen die dit al veel langer en vaker doen – er ook niet aan beginnen. 2 weken van tevoren. Ik zou me echt door kennis hebben laten tegenhouden.

Zalig is het dus soms om onwetend te zijn en vrolijk je eigen pad te gaan. Misschien mogen we dat wel wat vaker doen.

Gewoon ervoor gaan.

So what dat anderen het anders doen.

Laat je niet tegen houden door hun mitsen en maren.

Laat je niet verlammen door hoe het hoort.

En dat brengt me meteen naar mijn tweede punt. Ik heb zelf als Trouwambtenaar de fotoshoot geïnitieerd.

En weet je wat… Dat doen trouwambtenaren niet.

Ze doen soms wel mee, maar het zelf opstarten. Nope.

En ik ben zo blij dat ik het gedaan heb.

Ik organiseer, dus ik bepaal.

Ik bepaal de setting, de sfeer, het kleurenschema. Uiteraard grijs en roze, zoals mijn mooie toga :-).

Alles, maar dan ook alles wat er bij de shoot aanwezig was, past straks feilloos in mijn huisstijl en in mijn marketing.

Ik had natuurlijk kunnen zeggen dat ik nog maar net kom kijken en dus eerst maar eens moet kijken hoe dat gaat. Maar ammehoela zeg!

Dus please, kom opdagen, gewoon met wie JIJ bent. Doe het niet voor minder, maar stap meteen in op het niveau waar je thuishoort.

PS: De shoot is bijna perfect verlopen. Het enige was dat de broek van het pak niet paste. Daarom begin je namelijk 2 maanden van tevoren: dan laat je het model het pak eerst passen enzo 😉

PS2: De echte foto’s van de fotoshoot komen vanzelf beschikbaar op mijn trouwambtenaren Instagram account. Daar kun je al mijn trouwambtenaar avonturen meebeleven.

Reacties

reacties