Over Janneke

Je doet waar je hart ligt en bent geïnspireerd bezig.
Maar je vindt het eng, eng om er te gaan staan en je plek op te eisen.

 

Hoe zorg je er nu voor dat je zelfverzekerd zichtbaar wordt, zonder iemand te worden die je zelf irritant vindt?

Dan ben je hier aan het juiste adres, want dit is precies waar ik je kan leren!

 

Ik ben Janneke de Kler, lefcoach, trainer en ondernemer. Ik help jou als zelfstandig ondernemer om echt voor jezelf en je bedrijf te gaan staan en jezelf zichtbaar te maken op een manier die bij je past.

Cover Janneke

Communiceren is iets wat mij altijd al in het bloed heeft gezeten. Ik weet het, het is een enorm containerbegrip. Wat ik bedoel is dat ik zolang ik mij kan herinneren ik bezig ben met hoe mensen op elkaar overkomen. Elkaar beïnvloeden, inspireren, in beweging krijgen. Het is dan ook niet gek dat ik communicatie gestudeerd heb en mij bezig houd met leren, interactie en zichtbaarheid.

Jij, als ondernemer, bent het belangrijkste en grootste kapitaal van je onderneming. Jij bent de dienst, jij bent het product. Klanten nemen jou af.

 • Als jij niet in jezelf gelooft, hoe moet een klant dat dan doen?
 • Als jij niet overtuigd bent dat jij de juiste man/vrouw bent voor de klus of dat niet met overtuiging kunt brengen, dan wordt het voor jouw klant een hele opgave om ja te zeggen.
 • Als jij jezelf niet op het podium plaatst, hoe moeten jouw klanten jou dan vinden?
 • Hoe moeten ze je zien? Hoe moeten ze je weten dat jij er bent?

Ik geloof dat iedere ondernemer mooie en unieke kwaliteiten bezit. Kwaliteiten die niet tot hun recht komen, omdat we ze soms langs de verkeerde meetlat leggen. Of die we niet durven te tonen, omdat ze niet hetzelfde zijn als de kwaliteiten van anderen.

Vaak zie ik ondernemers worstelen en focussen ze zich op de dingen die ze niet goed kunnen. Of niet zo goed kunnen als anderen. Hierdoor laten ze zich niet zien aan de wereld. Klanten die op jouw kennis, expertise en hulp zitten te wachten, worden niet geholpen. En dat terwijl de kennis beschikbaar is!

We focussen ons te veel op onze 5-en en doen onze best om deze een 6 te maken. En een 6 is niet goed genoeg om je te onderscheiden van anderen 🙁

Ik geloof dat iedereen in het bezit is van een prachtige 9. Ik vind die 9, samen maken we jouw 9 een 10. Niemand kan dan meer om jou heen.

En dan is jezelf zichtbaar maken aan de wereld ineens wel leuk!

Herken jij je hierin?

 • Je bent trots op de inhoud die je te bieden hebt en hebt niets met de ‘show’ die anderen soms om hun product en dienst heen maken.
 • Je hebt het idee dat als je gaat verkopen, je jezelf opdringt aan mensen. Alsof je ze aan het binnen hengelen bent.
 • Je weet dat je een waardevolle boodschap hebt om te delen, maar laat je toch steeds tegenhouden om deze te verkondigen.
 • Je wilt graag opdrachten doen bij leuke klanten die aansluiten bij wat jij te bieden hebt, zodat er geen energie weglekt.
 • Je krijgt jouw kennis, diensten of producten maar niet (genoeg) verkocht.
  Je durft niet het ‘podium’ te pakken, zodat anderen jou beter kunnen vinden/zien/horen.

Wil jij dat anderen jouw expertise zien, dan zal je jezelf moeten laten zien!

Ik ben zelf lang zoekende geweest naar mijn expertise. Het was namelijk geen duidelijke expertise als raketgeleerde ofzo.
De gedachten “wie ben ik nou helemaal” en “ik heb niet genoeg diploma’s” hebben er vaak voor gezorgd dat ik mezelf zo klein heb gehouden. Dat ik een afgeronde studie heb, maakte geen verschil.

Er was altijd iemand met meer kennis, met meer ervaring. Er was altijd iemand beter dan ik. Een stemmetje in mijn hoofd dat maar bleef doorgaan en mij zelfs een aantal jaren op mijn knieën heeft gekregen en gehouden. Alle complimenten die ik kreeg over mijzelf en mijn werk hoorde ik niet, geloofde ik niet.

En dat allemaal omdat ik niet in mijzelf geloofde. Ik geloofde niet in mijzelf, ook omdat ik me met de verkeerde dingen bezig hield.

Voldoen aan de verwachtingen van anderen en ondertussen verloor ik mijn eigen wensen uit het oog. Mijn behoefte aan verbinding en harmonie met een ander was zo groot, dat ik mijn behoeftes compleet vergat of naar de achtergrond schoof.

Een recipe for disaster.
Of in ieder geval een hele ongelukkige Janneke. Die ploeterde in plaats van vrijheid ervoer.
2 jaar geleden begonnen de eerste barsten erin te komen. Ik wilde niet meer de baan die ik had, ik had de wereld echt meer te bieden. Langzaam begon ik mijn eigen pad te kiezen.

Vorig jaar kwam ik in een stroomversnelling toen ik mijn baan had opgezegd en mijn man op dezelfde dag vertelde dat hij wilde scheiden.

Super dramatisch natuurlijk, maar er ontstond ook iets moois. Ruimte en vrijheid om alles opnieuw in te delen. (Nu raad ik je niet aan ook te scheiden hoor! Ik vond het NIET leuk!)

Ik besloot angsten overboord te gooien en mijn expertise in te zetten. Ik behoor onder andere tot de top 3 trainers van Nederland in online hulpverlening en communicatie. Ik ben DE expert als het aankomt op (online) communicatie, daarmee echt contact maken, daadkrachtige acties nemen en zichtbaar zijn en anderen zichtbaar maken.

Yep, tegenwoordig durf ik dat dus gewoon te zeggen!

headshot knipoog

En ik ben heel zichtbaar. Ik was zelfs al heel zichtbaar zonder ook maar een website te hebben of al een dienst gelanceerd te hebben.

Ik ben met horten en stoten vrij gaan ondernemen. Ook ik had die stemmetjes in mijn hoofd die zeiden: “je bent niet uniek”, “wie zit hier nu op te wachten” en “andere ondernemers doen dat heel anders!”. En ik hoor ze nog soms. Heel irritant! Maar omdat ik steeds terug krijg van, eerst collega’s en vrienden, en nu, klanten, hoe blij ze zijn met wat ik hun geef als het aankomt op hoe zij zich kunnen presenteren op een manier die bij hen past en de impact die dit heeft op hun leven, manier van ondernemen en hun inkomen, dan worden die stemmetjes snel stil.

En dat gun ik jou ook.
Ondernemen in vrijheid. Ondernemen met jezelf, jouw persoonlijkheid en expertise als grootste waarde. Een podium creëren waar je jezelf en je bedrijf zichtbaarder en daarmee ook succesvoller maakt. Waar jij je comfortabel voelt en het publiek aantrekt waar jij blij van wordt en vice versa. Zodat jij meer impact kunt maken en meer klanten en opdrachten aantrekt waar jij perfect bij matcht!

Wil jij ook een hartstikke goed bedrijf terwijl je hartstikke jezelf bent?

Ik leer je hoe je jezelf zichtbaar maakt op een manier die bij je past.

Je gaat niet MIJN manier leren om schitterend te ondernemen. Je leert om je eigen manier te creëren. Die bij jou past en die je zelf kunt blijven gebruiken.

Samen creëren we focus en visie met als bouwstenen jouw expertise en jouw introverte persoonlijkheid. En vanuit dat fundament bouw je aan je profilering en je zichtbaarheid.

Wil jij dat:

 • Het nu echt serieus gaat worden met je bedrijf?
 • Staan voor wat je gelooft en zelfverzekerd overkomen, zonder arrogant te zijn?
 • Leren hoe jij je klanten toe leidt tot je product met je persoonlijkheid en expertise?

Dan maak ik graag kennis met je!
Mijn kracht is om uit te gaan van het positieve en jouw talent te benadrukken en uit te vergroten. Je te motiveren om meer uit jezelf te halen. Ik schep orde in jouw chaos.
Ik heb echt aandacht voor je en met veel daadkracht help ik je om jezelf en je bedrijf in beeld te brengen. En dat gaan we er helemaal voor. Jij en ik. We doen het!

Wat krijg je als je met mij gaat werken?

 • Altijd een oprecht en eerlijk antwoord (ja, ook als dat niet is wat jij hoopte dat het antwoord zou zijn)
 • Ik praat je niet naar de mond.
 • Ik sta in jouw hoek!
 • Ik focus op de talenten en capaciteiten die jij bezit, niet waar je te kort schiet
 • Ik haal het beste in je boven en leer je hoe je dat voortaan zelf kunt blijven doen.
 • Ik laat je beter voelen over jezelf
 • En ik maak het niet moeilijker dan het is!

Wat nog meer…..
Ik heb 2 keer een halve marathon gelopen. In Berlijn en in Parijs. Ik zou het nu niet kunnen, maar wil in het voorjaar van 2016 er weer een doen. In een mooie Europeese stad natuurlijk!

parijs marathon
Ik hou heel erg van buitenspelen. Of dat nu in het bos, het park of aan het strand is, maakt me niet uit, maar ik ben gewoon graag buiten.
Je kunt mij uittekenen in een jurkje. Love That!!! Ik bezit welgeteld 2 spijkerbroeken, omdat die soms ook gewoon handig zijn om te dragen 😉

Voor als je net zo nieuwsgierig bent als ik en nog meer over mij wilt weten…..